Наш сводник, осъден във Франция, ще лежи присъдата си във Варна

16:05, 26 сеп 18 25 1339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският окръжен съд отказа да предаде на френските власти българин, осъден там за трафик на хора и сводничество. Алдин Хасан не се е разминал с наказанието си, но той ще си излежи годините зад родни решетки, а не във Франция.

Френските съдебни власти обявили Алдин за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена на 08.09.2018 г. от Окръжния съд в Марсилия. В заповедта е отразено, че той е с влязла в сила присъда от 12.03.2013 г. и следва да изтърпи наказание 4 години лишаване от свобода за престъпления по пет разпоредби от Наказателния кодекс на Франция.

Обвиненията срещу Алдин са, че през периода от началото на 2005-а до февруари 2007-а г. се е занимавал с тежка форма на сводничество с много съучастници с многобройни жертви, принуждавани на проституират, за трафик на хора и разпределяне на приходите от престъпната дейност. Деянието е наказуемо и според българското законодателство и се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от три хиляди до дванадесет хиляди лева.

Алдин бе задържан във Варна и пред съда сам пожела да изтърпи присъдата си у нас и да не бъде предаван на френските власти

Съдебният състав като взе предвид обстоятелствата, че присъдата е влязла в законна сила, лицето е български гражданин, живее постоянно във Варна и прави изрично искане за изтърпяване на наложеното му наказание в България прецени, че искането на Алдин Х.  е основателно.

Решението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама