Раздават над 500 ашурета в Пловдив

09:25, 27 сеп 18 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 500 ашурета ще бъдат раздадени на пл. "Римски стадион" в Пловдив днес по обед. Турската общност в града под тепетата отново черпи с “гозбата на мира”. Събитието, което се превърна в традиция, се провежда в свещения за мюсюлманите месец Мухаррем, но събира представители на различни народности и религии, в подкрепа на етническата толерантност и мирно съжителство в града под тепетата.

И тази година в Деня на ашурето всеки ще може да види как се приготвя “гозбата на мира” по оригинална рецепта от времето на Ной и да опита абсолютно безплатно. Благотворителният ден се организира от Ахмед Пехливан – председател на Мюсюлманското Настоятелство, Сдружение „Йешилай“ България и член на Консултативния съвет към Фондация “Заедно”.

Посланията на “Денят Ашуре” са за мир, солидарност, разбирателство, състрадание, толерантност и хуманизъм в целия свят. Очаква се ашуре да опитат заедно днес представители на местната и държавна власт, на различните вероизповедания, институции и медии.

Събитието, което ще е от 12.30 ч. пред Джумая джамия, се осъществява и с подкрепата на Генералния консул на Турция в града Хюсейин Ергани, който лично раздава от вкусния десерт на всички гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама