Започва Европейски екологичен фестивал в Кърджали

12:00, 27 сеп 18 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В продължение на два дни Кърджали ще бъде домакин на Европейски екологичен фестивал "Зелена вълна - 21 век", съобщиха от общинската администрация.

Фестивалът стартира днес, 27 септември.  По традиция ще бъдат прожектирани филми, насочени към подготовката на населението за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Фестивалната програма включва и практически занятия.

"Това е поредно издание на Европейския екологичен фестивал ''Зелена вълна 21 век'', за Кърджали сме за седма година. Много успешно в последните години организирамеобразователния модул с прожекции на екологични филми и с практически занятия, насочени към младите хора, към учениците и деца от детски градини, дори разбира се, към цялата общественост на Кърджали и региона, за реагиране при кризисни ситуации - природни бедствия, аварии, терористични актове. 

Освен практическите занятия, които ще се водят от експерти от Кърджали, от БЧК, от община, ние ще прожектираме и филми. Това са филми с награди, дадени от нашето международно жури, които привличат вниманието на хората как да бъдем по-отговорни". 

Организатори на "Зелена вълна - 21 век" са Европейската комисия, фондацията "Европейски екологичен фестивал" и община Кърджали.

В официалното откриване на събитието ще участват кметът инж. Хасан Азис, Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България или негов представител, Веселина Тихомирова, зам.-кмет "Хуманитарни дейности" на община Кърджали, Невена Праматарова, управляващ директор на фондация "Европейски екологичен фестивал", София, или адвокат Цветан Цветанов, председател на Съвета на фондацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама