Запечатват пет търговски обекта за риба във Варна

16:50, 27 сеп 18 25 1327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет търговски обекта за риба на Кооперативния пазар във Варна ще бъдат запечатани за месец заради неиздадени касови бележки. За търговците ще има и парична санкция, като размерът й е от 500 до 2000 лева. Проверките са започнали след подаден сигнал от купувач, че не е получил фискален бон.

Данъчните инспектори са проверили 15 търговци на риба, за които в приходната агенция имало информация, че отчитат подозрително ниски обороти.

"При проверките се установи, че при 5 от тях имаме неиздаване на фискални касови бележки, а при трима търговци се установи разлика в касовата наличност", каза Красимир Ангелов - НАП-Варна, предаде БНТ.

Търговците на Рибната борса казват, че са сред най-проверяваните на Кооперативния пазар. "Инспекция Рибарство – те са почти всеки ден, ДВСК също са много чести, НАП – също. Когато има много работа човек е нормално да допусне там 1-2 лева грешка", обяснява Мария Ковачева – търговец на риба.

Дистанционното наблюдение на некоректните търговци на риба ще продължи, казват данъчните инспектори и предупреждават, че при повторно нарушение санкциите са по-тежки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама