Събота - ден на големи футболни сблъсъци

10:30, 29 сеп 18 / Спорт 25 1393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е ден за голям футбол, като дербитата следват едно след друго, че и се застъпват, в програмата на родните ТВ канали.

Вероятно най-очакваното събитие е българското вечно дерби между „Левски“ и ЦСКА. Мачът е от 17:00 часа и ще се играе на Национален стадион „Васил Левски“.
И двата отбора са с по 22 точки в класирането след девет кръга в Първа лига. ЦСКА заемата първата позиция поради по-добра голова разлика. Червените са вкарали 18 и са допуснали само три в собствената си врата.

В Италия днес ще се играят две дербита.

От 16:00 часа в Рим е сблъсъкът Рома - Лацио, който традиционно е карнавал на нерви, напрежение, но и често - голов спектакъл. След шест кръга Лацио е четвърти с 12 точки, а Рома има осем и е на десета позиция. Класирането никога не е показателно за дерби, а това в Рим си има свои закони.
В 19:00 часа Ювентус приема Наполи в сблъсък на първия срещу втория от последните два сезона в Серия А.

Ден за голям футбол не минава без голям мач в Англия.

Челси приема Ливърпул в битка за първото място. 

Ливърпул е с пълен актив от 18 точки след първите шест кръга, а тимът на Челси е с две по-малко. В сряда двата съперника играха в Ливърпул за Купата на Лигата и Челси спечели с 2:1 след драматичен обрат. Днес мачът е съвсем различен и точките са изключително важни. Мърсисайдци имат с две повече от лондонския тим.

Завършваме с испанско дерби, а именно „Реал“ Мадрид срещу „Атлетико“ Мадрид.

Кралския клуб приема своя опонент в 21:45 часа. Победа ще прати отбора на Диего Симеоне над европейския шампион в класирането, като към момента изоставането на Атлетико от Реал е две точки. „Реал“ Мадрид претърпя тежка загуба след като през седмицата загуби с 0:3 на терена на Севиля и се чака отговор от "кралете".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама