Борисов потвърди стратегическото партньорство на България със САЩ

12:38, 29 сеп 18 / Политика 25 1465 Topnovini
1

Потвърдено е стратегическото партньорство между България и САЩ. Двете страни споделят общи ценности и интереси и имат ангажимент към опазването на мира и международния ред. Сътрудничеството със САЩ заема важно място във външната политика на страната ни както в двустранен, така и в многостранен план. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Ню Йорк.

Трафикът на хора и борбата срещу нелегалната миграция също бяха акцент в разговора. Бойко Борисов се похвали пред Майкъл Помпео и за успешната акция по залавяне на голяма пратка хероин пътувала от Иран към Австрия.
Разказа му, че именно заради успехите си в тази сфера страната ни беше съпредседател на срещата на високо равнище в ООН срещу наркотиците, организирана от президента Доналд Тръмп в началото на седмицата.

Министър-председателят Бойко Борисов и американският държавен секретар Майк Помпео бяха единодушни, че взаимодействието между българските и американските правоохранителни органи е последователно и практически ориентирано. В разговора беше отбелязано, че службите на двете страни си сътрудничат ефективно в борбата срещу организираната престъпност, тероризма, трафика на хора и наркотици, киберсигурността, корупцията и други.

Борисов изтъкна разговорите по стратегически въпроси, за съвместните бази у нас и за отличното представяне на нашите военни в бойните учения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 42 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.