Над 500 души са бягали с ултрамаратонеца Краси Георгиев до този момент

16:35, 29 сеп 18 / Спорт 25 2142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изминаха над 30 часа от предизвикателството на ултрамаратонеца Краси Георгиев. Той стартира вчера от Гребната база в Пловдив точно в 10:00 часа, подкрепян от множество деца от Спортно училище "Васил Левски“, Еко училище "Слънчев лъч“ и разбира се малките супергерои от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания“.

Той избяга първите 100 километра за 11 часа и 23 минути, а в края на първото денонощие пробегът бе 160, което е според поставената от Краси цел. През нощта той е спирал веднъж за 15 минути и още 2 пъти по 30 минути за сън, без да е правил никакви други междинни почивки.
Физиотерапевтът му Димитрина Сивкова съобщи и за първите проблеми – заради ниската температура са се възпалили сухожилия зад двете колена, мазоли на ходилата, раздразнено дишане вероятно породено от прах и като цяло умората, която е започнала да си казва думата. Всички проблеми са третирани и на този етап не са притеснителни за общото състояние на Краси и неговата крайна цел.

До този момент в предизвикателството, заедно с Краси са се включили около 500 души – от деца до възрастни, като бройката расте непрекъснато.
Припомняме, че за всеки изминат километър от всеки, регистрирал се по време на предизвикателството, един от партньорите на събитието ще дари по един лев на километър за благотворителни каузи, между които и Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания“.  До момента от всички участници са изминати повече от 2000 километра.

Бегачът иска да мотивира повече хора да спортуват и отново да събере средства за българския отбор победители - децата, преборили онкохематолочини заболявания. Тази година те се върнаха от игрите в Москва с 27 медала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама