Звезден рожденик: Моника Белучи

14:08, 30 сеп 18 / Любопитно 25 1757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува италианската актриса и манекенка Моника Белучи и навършва 54 години!

Моника Белучи е родена на 30 септември 1964-а година в Чита ди Кастело, Италия.

Цялото й име е Моника Анна Мария Белучи. Тя е единствено дете в семейството си. Майка й е художничка, а баща й – собственик на фирма за камиони.

Първоначално Моника Белучи започва да учи право в университета в Перуджа, но през 1988-а година се мести в Милано и подписва договор с модната агенция Elite Model Management. Скоро след това става една от най-известните манекенки в Италия, Париж и Ню Йорк и прекъсва следването си. През 1989-а година тя се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм. Говори свободно италиански, английски и френски и участва в продукции и на трите езика. Омъжена за известния френски актьор Венсан Касел, от когото има две дъщери - Дева и Леони. Голямата и дъщеря Дева знае четири езика – италиански, френски, английски и португалски.

И двете й бременности не са планирани. Нарича ги „дар от небесата”.

Затвърждава успехи си във филми като екранизацията по романа на Лучано Венчецони "Малена", където изиграва овдовялата през Втората световна война красавица Малена, която е способна да съблазнява само с погледа си. В "Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра" на Белучи е поверена задачата да бъде египетската владетелка Клеопатра, в "Братя Грим" се превръща в Огледалната кралица, а в "Страстите Христови" - Моника е самата Мария Магдалена.

Други незабравими филми с нейно участие са "Дракула", "Тайни агенти", "Плачът на слънцето", "Под подозрение", "Тайният живот на Пипа Лий", "Матрицата" и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама