Заловиха трима "ало" измамници в Шумен (СНИМКИ)

14:40, 30 сеп 18 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията задържа трима души, отговорни за телефонни измами на територията на Шумен, съобщиха от МВР.

Работата по разкриването на извършителите започнала след множество сигнали за опити и за извършени измами в началото на септември на територията на град Шумен. Криминалисти от областната дирекция и колегите им от РУ- Шумен влезли в дирите на 33-годишен местен жител и други двама, които вземали хвърлени пари и ценности. Обикновено това ставало след въвличане в телефонна измама, като парите били хвърляни през прозорци и тераси или оставени на определени места в града.

Така те излъгали и 86-годишна жена по класическата схема, че участва в полицейска акция за залавяне на престъпници. Жената събрала в торбичка сумата от 5000 лева, заедно с голямо количество златни накити, и ги хвърлила през терасата на жилището си.

След получения сигнал полицейски служители предприели незабавни действия за задържане на извършителите.  Около 18:15 часа на 27 септември на главния път Русе - Варна, в село Струйно за проверка бил спрян водач на таксиметров автомобил  с шуменска регистрация. Зад волана бил 33-годишен шуменец. При обиска, у него са намерени и иззети над 4000 лв. и златни накити, румънски парични средства, винетни стикери за  Румъния.  В жилище,  обитавано от него са намерени още 1000 лв и златна паричка. Пред криминалистите обяснил, че 600 лева от сумата били за възнаграждението му от последната измама в Шумен.

Регистрирани за периода юни – септември са 23 телефонни измами. Щетите от тях са на стойност над 150 000 лева. Отнети са 104 000 лева, 720 британски лири, 4000 щатски долари, над 570 грама златни накити и малко сребърни. Само през месец септември са отнети близо 47 000 лева, над 10 грама златни накити. Разкрити са 20 от регистрираните през периода измами, като по останалите има насоки за установяване на евентуалния извършител.

От началото на годината до момента на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани 39 телефонни измами. Разкрити са 28, по останалите случаи се работи активно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама