Индонезия продължава да се люлее - трус на остров Сумба

08:00, 02 окт 18 / Свят 25 1189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земята в Индонезия продължава да се люлее. Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер, според Европейския сеизмологичен център, е регистрирано в района на остров Сумба. Няма данни за жертви и материални щети. Предупреждение за цунами не е издавано.

Мъж беше изваден изпод отломките в град Палу, на остров Сулавеси, след спасителна операция, продължила над три часа. Според лекарите, състоянието на оцелелия е добро, с оглед на времето, прекарано под руините.

Спасителната акция в града, най-засегнат от природните стихии в края на миналата седмица, продължава. Повече от 1 700 сгради са изравнени със земята. Освен местните подразделения на гражданска защита и военните, в издирването на оцелели и разчистването на отломки участват и много доброволци.

В района има спешна нужда от вода, храна и медикаменти. Броят на жертвите на природните стихии надвишава 1200.

Властите поясниха, че голяма част от сензорите, които регистрират цунами са повредени или откраднати. Предупреждение е имало, но то е подценило мощта на стихията и не е стигнало до голяма част от жителите на Палу заради липсата на електричество след първите мощни трусове.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама