Марковски: Младежът, опитал да обере магазин, е пуснат - законът е калпав

09:50, 02 окт 18 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежът, опитал да обере магазин във Варна е на свобода, защото законът е калпав. Това заяви адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.

На 28 септември продавачка обезвреди нападател с пистолет. Опит за въоръжен грабеж във Варна беше осуетен от жената зад щанда в магазина и двама клиенти. Екшънът беше заснет от охранителните камери.

Крадецът е бил задържан за 24 часа и след това освободен. Според прокуратурата оръжието на крадеца не е било огнестрелно, а газово. 18-годишният младеж от Лясковец е с чисто съдебно минало. Именно затова той е бил пуснат на свобода.

„Исках 2 лв. за храна. Аз пистолета не го насочих и даже не го вадих, а продавачката се развика „Обир, обир”, разказа пред bTV Никола Николов, който в петък опита въоръжен да обере продавачка във Варна, но бе обезвреден от нея и двама клиенти на магазина.

След като първоначално Николов отричаше да е вадил оръжие, му бе показано видеото. След като го изгледа и видя как вади пистолета от плика си, младежът измисли нова версия.

„Пистолетът ми беше отгоре, аз исках да си взема портфейла, който е отдолу. Затова случайно го извадих”, заобяснява младежът.

От прокуратурата обясниха, че Николов е на свобода, а не в ареста, защото още се събират доказателства.

Според Марковски младежът е трябвало да прекара поне 72 часа в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама