Фестивалът ppIANISSIMO с конкурс за нови композиции за пиано

19:00, 02 окт 18 / Култура 25 1390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO обяви конкурс за нови композиции за пиано от две до шест ръце с времетраене до 10 минути.

Предложения се приемат до 18 ноември 2018 г. като съобщения с прикачени файлове на страницата на фестивала във Facebook. Изпращането и на демо-изпълнения или компютърни симулации е желателно.

Финалистите ще бъдат обявени не по-късно от началото на месец декември 2018 г. и техните произведения ще бъдат премиерно изпълнени от талантливи млади български пианисти в концерт на 30 март 2019 г. в рамките на ppIANISSIMO 2019. На лауреатите в конкурса ще бъдат предоставени професионални документални записи от изпълненията на техните творби.

Всеки участник в конкурса може да кандидатства с не повече от две нови или неизпълнявани публично пиеси. Партитурите на композициите не трябва да бъдат публикувани до датата на обявения концерт. Други ограничения относно възраст, произход или идентичност (национална, културна, религиозна, сексуална и пр.) на кандидатите няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама