Григор Димитров с категоричен успех в Пекин

12:25, 02 окт 18 / Спорт 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третият поставен Григор Димитров започна с победа участието си в тенис турнира в Пекин, който е от категория АТР 500.

Той се наложи над Тенис Сандгрен от Съединените щати със 7:5, 6:3 след един час и 24 минути игра. Сандгрен замести отказалия се в последния момент свой сънародник Райън Харисън.

Мачът започна добре за българина. Той успя да пробие за 4:2. При 5:3 Димитров сервираше за сета, но изигра много слаб гейм и след четири негови грешки – една от тях двойна, допусна рибрейк. В 12-ата игра Григор реши, че не му се играе тайбрек. В дълъг гейм 59-ият в света Сандгрен отрази три сетбола с къси топки, но при четвъртата изкара удара си в аут и частта приключи след 44 минути.

Осмият в ранглистата българин продължи да доминира на корта и проби за 2:0 след форхенд в мрежата. В следващия гейм Гришо отрази точка за връщане на брейка и после затвърди. При 5:3 Димитров подаваше за победата. Той поведе с 40:0 и завърши при първия мачбол.

Следващият съперник на Григор в Пекин е сръбският квалификант Душан Лайович. Миналата година хасковлията стигна до полуфинал в турнира, където отстъпи на бъдещия шампион Рафаел Надал, съобщава БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама