Задържаха двама каналджии и 36 незаконни имигранти в Хасковско

14:25, 02 окт 18 25 2016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гранични полицаи и служители от ОДМВР -Хасково задържаха двама каналджии и 36 незаконни имигранти.

Реализацията е в рамките на предприетата от служители на РД „Гранична полиция“- Елхово и Смолян и ОДМВР-Хасково специализирана полицейска операция по противодействие на опити за незаконна миграция. Осъществена е при интензивен обмен на данни между трите структурни звена на МВР и под наблюдението на Районна прокуратура - Свиленград.

Вечерта на 26 септември, в землището на с. Мезек, било засечено незаконно преминаване на държавната граница. В района униформените забелязали два автомобила, движещи се към вътрешността на страната – „Мерцедес“ и „Форд Галакси“. След предприето преследване на колите автопатрули на ГПУ-Ново село и ОДМВР–Хасково спрели „Мерцедес“-а в землището на село Сива река и задържали водача – 33-годишен старозагорец.

В автомобила били установени 17 чужди граждани – мъже, жени и деца, по техни данни иракски граждани. Задържан като съпричастен към случая е и вторият водач – 23-годишен мъж от гр. Гълъбово. Във „Форд“-а му били открити още 19 чужденци, които също се представили за иракчани.

Двамата шофьори и нелегалните чужди граждани са задържани. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама