Съществува ли любов от пръв поглед?

16:00, 06 окт 18 / Любопитно 25 1914 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В книгите и филмите любовта от пръв поглед е реално явление и тя обикновено се превръща в любовта на живота ви. Уви, в реалния живот нещата стоят по различен начин. От една страна, това неземно привличане не е любов, а от друга – рядко остава в живота ви дълготрайно.

Има ли такова нещо като любов от пръв поглед или не съвсем?

Вълнението от нещо ново

Често бъркаме любовта от пръв поглед с адреналина, който нахлува в мозъка и тялото ни при среща с нещо ново. Можете да обвините хормоните за това. Те ни карат да объркаме чисто физическото привличане с усещането, че той/тя е Единственият/ата.

Любовта е доста силна и комплексна емоция, която няма как да се осъществи с един поглед.

Ролята на времето

Първите няколко месеца във всяка връзка са „розови“. След като романтичната страна на нещата лека-полека намалее, заемана от навик, удобство и други фактори, човек гледа по-реално на нещата и преценява колко силна наистина е любовта му.

Истинско партньорство

Необходими са години двама души да се опознаят напълно и човек да може категорично да заяви, че е намерил своята половинка. Понякога единият партньор спира да обича другия и си тръгва. Възможно е, допустимо е. И това е още една причина изразът „любов от пръв поглед“ да бъде лишен от смисъл.

Осъзнаване на истинските нужди

Усмихвате се и сърцето ви ускорява ритъм, когато видите определен човек и особено, когато и той ви забележи и отговори на сигналите ви. Впускате се във връзка, но по-късно осъзнавате, че и двамата сте имали различни очаквания. Това силно и спонтанно първично привличане може и да ви помогне да започнете връзка, но няма как да ви гарантира, че ще я продължите и ще останете с този човек години, пише tialoto.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама