130 млн. долара глоба за китайска кинозвезда, укривала данъци

20:20, 03 окт 18 / Свят 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайската мега звезда Фан Бинбин е глобена с 129 млн. долара за укриване на данъци и други простъпки, съобщиха властите в Пекин.

Звездата, която изчезна от погледа на обществеността, пусна в социална медия дълго и прочувствено извинение. “Изпитвам неописуема болка в момента. Толкова ме е срам от това, което съм сторила. Искрено се извинявам пред всички. Напълно приемам всички решения за наказание, направени в съответствие със закона, след разследване на данъчните власти. Ще изпълня нарежданията, правя всичко, на което съм способна, за да преодолея трудностите, набиране на средства, плащане на данъци и глоби“, написа тя.

Бинбин, която е от най-високоплатените китайски актьори, няма да бъде преследвана по съдебен път, ако глобите бъдат платени навреме, съобщи агенция Синхуа, цитирана от БГНЕС.

Актрисата е попаднала в погледа на властите при разследване как известни личности огласяват спечеленото. Някои от филмовите звезди са обвинявани, че използват т. нар. договори „ин-ян“ - практика, при която един договор определя реалното възнаграждение за актьора, а спуг, с по-ниски суми, се предоставя за данъчните власти.

Сега властите разпоредиха на Фан Бинбин и компаниите, които тя контролира, да изплатят дължимата сума под формата на данъци, глоби и други наказателни финансови мерки.

37-годишната актриса не е виждана на публично място от 1-ви юли и нейното местопребиваване се превърна в повод за усилени спекулации.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама