Управляващи и опозиция в спор пред протестиращите майки на деца с увреждания

13:50, 03 окт 18 / Политика 25 1805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управляващите и опозицията се скараха пред погледа на майките на деца с увреждания, които месеци наред протестират на палатка през парламента.

След вчерашния пореден протест на майките с увреждания, днес депутати от ГЕРБ решиха да отидат при тях в палатката пред сградата на парламента. Там обаче вече бяха депутати от БСП и омбудсмана Мая Манолова. Така се стигна до пореден спор между управляващи и опозиция. Антон Кутев от БСП и Даниела Дариткова от ГЕРБ си размениха реплики пред погледа на майките на деца с увреждания, предаде "Дарик".

„Ясно ми беше заявено, че искат трите закона, което е и логично, защото Законът за личната помощ е логична част от останалата част. Едното не може без другото“, заяви Кутев.

„Ние сме при майките в момента, нека те не гледат нашите политически спорове. Дошли сме да чуе хората, а не вас“, посочи от своя страна Даниела Дариткова.

„Ако в края на ноември вкарате закона за социалните услуги, как ще го вкарате в бюджета“, продължи да пита депутатът от БСП.

„Ние имаме готовност, нека не водим този спор пред майките“, посочи още веднъж Дариткова.

Изчаквайки спорът да приключи, майките за пореден път обясниха за какво настояват.

„Този закон е тук от три месеца. Какво става със закона? Защо не е минал поне на първо четене“, попита една от майките.

„И да ни се подхвърлят 150 млн. на година, които пак ще потънат в тази дупка“, допълни друга майка.

До решение поне на този етап се стигна след предложение на омбудсмана Мая Манолова:

„Дайте да седнем на една маса и да се разберем какво се включва в двата закона за хората с увреждания и за личната помощ, кога те влизат, кога се приемат на първо четене, кога на второ и какво се случва следващата година, кога започват да действат“, обясни Манолова.

Така всички страни се съгласиха среща да се проведе утре в парламента и на нея да присъстват и представители на социалното министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама