Върховният касационен съд с Ден на отворените врати

18:50, 03 окт 18 25 1148 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В зала № 15 „Тържествена“ на Съдебната палата на 4 октомври ще се проведе Ден на отворените врати във Върховния касационен съд (ВКС). В събитието с начало 11 ч. ще участват гимназисти от СПГЕ „Джон Атанасов“, Театрална формация „Цвете“ и представители на Върховния касационен съд.

Фокусът на Деня на отворените врати през 2018 г. във ВКС е насочен към превенцията срещу насилието сред младите хора. Учениците ще станат част от представлението „А ти какво би направил?“, включващо интерактивна игра с участието на публиката. Постановката е сред водещите спектакли на Театър „Цвете“ – неправителствена организация, която се състои от професионални актьори, режисьори, психолози и доброволци, прилагащи в работата си новаторски за България интерактивни театрални техники, за да помагат на деца и младежи да опознаят и приемат себе си и другите, провокират личностното им развитие, окуражават позитивното им включване в обществения живот.

След края на интерактивния спектакъл, демонстриращ реалната опасност агресивното поведение да доведе до извършването на престъпление, с младежите ще разговаря съдия Галина Тонева от Наказателната колегия на Върховния касационен съд, която ще ги запознае със структурата на българската съдебна система и с основните етапи в наказателния процес.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама