Започва Gabrovo Innovation Camp

11:00, 04 окт 18 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Градски брандинг и градска среда“ е името на шестото, тайно предизвикателство, което Община Габрово обяви часове преди старта на третото издание на Gabrovo Innovation Camp. По него ще работят изявени архитекти, дизайнери и урбанисти, а също така и хора, които имат поглед над делника и празника на габровци.

Точно сто са записаните участници, които ще работят и по още пет предизвикателства – "Бизнес и социално предприемачество", "Сребърна икономика", "Младите хора в социалните иновации", "Зелени иновации" и "Образование на бъдещето". Работните групи са базирани в една от емблематичните за Габрово сгради – музеят „Дом на хумора и сатирата“.

Откриването е от 14.00 часа, а веднага след това групите ще започнат работата си, водени от 11 ментори. Сред тях са известни имена от бизнеса, политиката, неправителствения сектор, образователния сектор. Те ще насочват идеите на групите така, че да са универсални и приложими в целия свят, но и специално в Габрово.

Това е третото издание на кампа и той вече се наложи като успешно и ценено събитие. Само преди дни то бе отличено като един от двамата български победители  в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2018 г. Българските финалисти ще се състезават на следващия европейски етап в конкурса с още 32 европейски страни. Финалът на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството ще се състои в периода 19-21 ноември 2018 г. в гр. Грац, Австрия по време на ежегодната Асамблея на МСП.

Всичко, случващо се в кампа през следващите дни можете да следите в сайта му на адрес https://gabrovoinnovationcamp.eu/ или във Facebook страницата на събитието  https://www.facebook.com/GbInnoCamp

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама