Протестиращите майки на деца с увреждания ще се срещнат с министри и депутати

07:30, 04 окт 18 / Политика 25 1518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министри и депутати от различни парламентарни групи ще проведат среща с протестиращи майки на деца с увреждания. Тя е насрочена за 14.00 часа в Народното събрание. Очаква се на нея да бъдат обсъдени исканията на майките за реформа в системата и да се търсят начини за сближаване на позициите.

Родители на деца с увреждания бяха дали срок до 1 октомври за едновременното разглеждане в парламента на три проектозакона - за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги. Те обаче все още са на различен етап на готовност.

"Нашите протести вече няма да са мирни протести. Ние преминаваме в гражданско неподчинение и това ще продължи до реформата", съобщи вчера една от майките.

Председателят на Здравната комисия в парламента Даниела Дариткова заяви: "Ние поемаме гаранция, че вашите искания за бързо разглеждане и ясна финансова обосновка на проектите ще бъдат предадени на министерството, което трябва да синхронизира всички тези срещи. Очакваме вече следващата седмица да бъде предложен проекта на закон, който беше изтеглен за доуточняване, за да може да се обсъди и вече да имаме конкретни тестове, върху които беседваме, защото така на всички тезите ни са много общи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама