Започва кампания „Репродуктивното здраве – наша обща грижа“

14:00, 04 окт 18 25 866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Начало на кампания „Репродуктивното здраве – наша обща грижа“ ще бъде обявено стартира утре-5-ти октомври, от 11 ч. в зала „Варна“ на Община Варна. Организатор на събитието е фондация „Искам бебе“, в партньорство с Община Варна, СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ и Медицинския университет. На срещата ще бъде даден отчет за работата на общинския фонд инвитро през последната година.

Кампанията предвижда специалистите по репродуктивно здраве и акушер-гинеколозите от АГ болницата да започнат поредица от информационни беседи, целящи да дават навременна информация на двойките с репродуктивни проблеми във Варна и региона.

За целта, всеки последен петък от месеца, на територията на АГ болницата, ще се организират срещи със специалисти от цялата страна на тема „Ако бебето се бави“. Поканени ще бъдат и други експерти, работещи в сферата на проблемното забременяване – психолози, диетолози, холистични медици и др. В кампанията ще се включат и студенти по медицина, с които ще се споделят проблеми със зачеването при младите хора, за да може да се търси навреме помощ и специализирана информация, обясниха инициаторите от фондацията.

На 5-ти октомври, от 18ч, в АГ болницата ще бъде първата среща с двойки с репродуктивни проблеми, на която ще присъстват и отговарят на въпроси: проф. Д-р Емил Ковачев – акушер-гинеколог и специалист по асистирана репродукция, Радина Велчева и Валентина Иванова от фондация „Искам бебе“, Катя Иванова – психолог.

Екипът на „Искам бебе“ подготвя следващи „спирки“ на инициативата в цялата страна, като целта е да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора у нас, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност след асистирана репродукция и адекватни грижи за новороденото, съобщават от фондацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама