Обявиха конкурси за директори на художествената галерия и музея в Търговище

14:55, 04 окт 18 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конкурси за директори на художествената галерия „Никола Маринов” и на регионалния исторически музей в Търговище обяви общината. Конкурсите се обявяват във връзка с изтичането на 5-годишния мандат на досегашните ръководители на двете институции.

Изискванията към кандидатите са публикувани на сайта на общинската администрация, където има и образец на заявление за участие. За позициите се изисква висше образование, степен „магистър“. За художествената галерия тя е в професионално направление „Теория на изкуството“ и/или „Изобразително изкуство“, а за историческия музей – „История и археология“ и/или „Социология, антропология и науки за културата“.

Минималният професионален опит за заемане на директорската позиция в галерията е 3 години, а в музея – 5 години. Кандидатите трябва да представят и писмена концепция за развитието на съответната културна институция за период от 5 години. Ще бъде проведено и събеседване, в което допуснатите кандидати ще трябва да защитят разработките си.

Подаването на документи за участие е в срок до 1 ноември, включително, и се извършва в Центъра за административно обслужване в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама