Рачков и Любо Нейков в ново амплоа

18:20, 04 окт 18 / Култура 25 1835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама от най-популярните комици у нас Любомир Нейков и Димитър Рачков приеха предизвикателството и публиката вече може да ги види в непознато амплоа на драматични образи в новата българска лента „Христо“. Филмът на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов вече е на голям екран.

„Христо“ е копродукция между България и Италия, в която с главна роля се отбелязва и любимецът от сериала „Откраднат живот“ Юлиан Вергов. Сюжетът се завърта около историята на бездомно момче, готово на всичко, за да има нормален живот. Успява да си намери работа и дом под наем, но въпреки че се труди усилено, един ден е уволнен и е принуден отново да заживее на улицата. В главната роля е младият талант Димитър Николов, който спечели „Златна роза“ за ролята. Към любопитният актьорски състав на филма се присъединяват още Димитър Крумов, Стефан Мавродиев, Ирина Андреева и Павел Попандов.

„Христо“ вече направи своя фесттивален рейд, от който на рафта нареди три награди на Българската Филмова Академия в категориите „Най-добър дебют”, „Най-добра главна мъжка роля” и „Най-добра поддържаща мъжка роля”, приза на критиката на международния фестивал във Варшава, голямата награда за дебют на LET`S CEE Виена и “High Coast” в Швеция в категориите „GRAND PRIX” и „Най-добър пълнометражен филм”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама