Бисер Петков открива социален форум в Ловеч

10:00, 05 окт 18 25 2369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5 и 6 октомври Ловеч е домакин на двудневен форум под наслов „Мостове за социално ангажирани предприятия”. За събитието утре в люляковия град пристига министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, участие ще вземат и народни представители, сред които Светлана Ангелова, зам.-председател на социалната парламентарна комисия.

Регионалният обществен форум в Ловеч е посветен на темата за социалната икономика и се провежда в рамките на пилотна инициатива на Европейската комисия. Целта е да се даде възможност за обмяна на опит и споделяне на добри практики; и още – повишаване на капацитет и обмен на иновации и знание.

Регистрация за участие са направили около 100 човека, представители на малкия и средния бизнес, социални предприятия, професионални училища и социални услуги от региона.

Надеждите са форумът да допринесе за популяризиране на социалното предприемачество и малък бизнес чрез представяне на продукти и услуги и осигуряване на признание за значението на темата на местно и регионално ниво.

Форумът включва две основни събития - изложение на продукти и услуги, предоставяни от български социални предприятия – местни и от страната, и провеждане на конференция и дискусионни срещи.

Целта е да се създаде пространство за обсъждане и генериране на нови идеи за развитие на социалната икономика в регион Ловеч и отвъд него в няколко аспекта: политики за развитие; добри практики за социално предприемачество; устойчиви решения за партньорство.

През първия работен ден ще бъдат проведени и четири тематични форума за дискусии по конкретни теми: „Достъп до ресурси и пазари” с модератор Райна Тимчева; „Дигитален маркетинг” – модератор Александър Георгиев; „Допълваща“ заетост” – модератор Фреди Уулс; „Решение „един за всички“ – модератор Росен Рашков.

През втория работен ден на форума на 6 октомври ще се проведе конференция, в която ще бъдат дискутирани идеите от тематичните форуми.

Община Ловеч пък ще отличи организациите с най-добре представена практика или идея от тематичните форуми и ще връчи специална награда за социално ангажиран предприемач.

Събитието се организира съвместно с Българския център за нестопанска право и с екипа на програмния директор Надя Шабани.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама