Премахват изоставени автомобили в Търговище

10:10, 05 окт 18 25 1338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

41 изоставени и излезли от употреба превозни средства са премахнати от собствениците им в Търговище от края на юли досега. Резултатът е вследствие на мерките, предприети от Община Търговище за разчистване на заетите общински площи от автомобили, които с години стоят в околоблоковите пространства и по улиците, затруднявайки движението и паркирането в съответните райони.

Общо 94 предписания за доброволно премахване са издали контрольорите на Общината на собственици на изоставени автомобили, след проверките, започнали през юли. Най-много такива автомобили са установени в квартал „Запад 3“ и по протежението на бул. „Митрополит Андрей“ в Търговище.

Жителите на града също могат да подават сигнали за изоставени превозни средства, които заемат паркоместа и влошават естетическия вид на града.

За собствениците, получили предписания през юли, срокът за премахване на автомобилите изтича в края на този месец. Съгласно Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, след уведомяване по надлежния ред, собствениците имат 3-месечен срок, в който да приберат автомобила си и да освободят мястото – общинска собственост, заемано от него.

Те могат да преместят превозните си средства в имот частна собственост или да ги предадат за скрап. Ако не ги потърсят и не изпълнят предписанията, следва принудително преместване и разкомплектоване.

Посочените мерки са в изпълнение както на цитираната Наредба, така и на Закона за движение по пътищата и се реализират със съдействието на органите на реда в Търговище. Премахването на такива автомобили е наложително и с оглед идващия зимен сезон, когато изоставените коли пречат на снегопочистването.

Гражданите могат да подават сигнали за изоставени превозни средства, които заемат паркоместа и влошават естетическия вид на града, на телефони: 0601 68 612; 0601 68 658 и e-mail: [email protected].

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама