Липсата на секс е вредна за организма

11:15, 05 окт 18 25 36843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сексът носи страхотни ползи за организма на човека – лекува, удължава живота, пази от стрес, подмладява, като активира производството на колаген, поддържа сърцето здраво и освобождава ендорфини, които го правят по-щастлив. Липсата на секс, логично, може да навреди на оганизма. Ето как.

Тялото изпитва повече болка

При дълго въздържание нервната система се лишава от естествения обезболяващ ефект, тъй като ендорфините, които се освобождават при секс, облекчават болката.

Имунитетът отслабва

Редовният секс увеличава броя на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби. Ако правим секс по-малко от веднъж седмично, имунитетът ни ще отслабне.

Поява на безсъние

За страдащите от безсъние липсата на секс е особено неприятна. Така те се лишават от основното средство за лесно заспиване, а резултатът е понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси и умора.

Поява на здравословни проблеми

Дългото въздържание намалява защитата на организма от сърдечни проблеми, тъй като сексът е отлично физическо упражнение. Липсата му се отразява зле и на нивото на холестерол при жените.

Стрес

Липсата на секс води до по-високи нива на стрес. Човек става по-раздразнителен и трудно се справя с напрегнати ситуации.

Отчуждение и раздяла при двойките

При двойките липсата на секс предизвиква емоционален дисбаланс, изневери и раздяла.

За да се избегне опасно поведение, психолозите препоръчват липсата на секс да се компенсира с други занимания - спорт, ново хоби или занимания, които стимулират дяловете на мозъка, свързани със секса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама