Герджиков показа как трябва да изглеждат "Славейков" и "Седмочисленици" след ремонта

14:19, 05 окт 18 / Политика 25 2171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков сподели своята гледна точка за скандалите с ремонти в столицата от последните дни.

Герджиков коментира в личния си профил в социалната мрежа темата и сподели снимки от одобрения проект:

 

Може би е грешка, че коментирам тук, защото мигновено и безпощадно ще бъда отстрелян. Но се чувстам длъжен пред моите приятели.
Ремонтът по Графа не е завършен дори на 50%. Сега там е строителна площадка. Крайният срок е март догодина. Всички коментари по качеството на изпълнението би трябвало да се правят след това. Защото дотогава, а и след това в рамките на гаранционния срок, всеки бъг се оправя от строителя без допълнително заплащане. И 20 пъти да се върнат, накрая ще стане както трябва.
Относно строителя – избран е след обществена поръчка, а в комисията, както винаги, има представители на тези, които сега искат оставки.
За естетиката около Св. Седмочисленици. Тук ми е по-трудно, защото и аз не харесвам това, което видях на снимките в нета. Но това не е крайният резултат. Затова поисках някои визуализации от конкурса за проектант. Качвам ги, за да прецените сами. Качвам и две снимки от площад в Мюнхен, проектиран от Норман Фостер, където е използван същия материал. Може би ако проявим малко търпение, накрая ще имаме друго мнение.
Апропо, този конкурс за проектант е проведен през 2013г. и в комисията, освен многото архитекти от всякакви възможни организации и институции, участват и съветници от ГЕРБ, БСП и ДСБ. Факт.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама