Автомобил е причината за огромния горски пожар в Калифорния

13:16, 06 окт 18 / Свят 25 1318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изследователи от Агенцията на САЩ за горите са установили, че автомобил е виновен за предизвикване на огромния смъртоносен пожар в Калифорния, който наложи да бъдат закрити за почти три седмици най-популярните места в Йосемитския национален парк, предаде Ройтерс.

Пожарът избухна на 13 юли и според експертите е бил причинен от свръхнагрети частици от автомобилен катализатор, които влезли в контакт със суха крайпътна растителност покрай магистрала 140 в Националния горски масив Сиера, се казва в прессъобщение на агенцията.

Автомобилът, за който се смята, че е причинил пожар, не е бил идентифициран, но властите са помолили всеки с информация да се свърже с Агенцията за горите.

Пожарът - един от най-опустошителните в Калифорния това лято, изпепели 39 250 хектара в горските масиви Сиера и Станислаус и части от намиращия се в съседство с тях Йосемитски национален парк. Двама пожарникари загинаха в борбата с огнената стихия, в която участваха над 3000 души. Пламъците бяха овладени чак на 22 август.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама