CineLibri 2018 гостува в Пловдив

09:00, 13 окт 18 / Култура и наука 25 948 Topnovini

LUCKY Дом на киното в Пловдив за поредна година ще бъде домакин на кино-литературната магия, наречена Синелибри.

Тази година сме приготвили и четири вълнуващи срещи за публиката. Ще имате невероятната възможност да срещнете на живо безспорно най-добрия холандски писател на нашето време, Херман Кох. Ще можете в негово присъствие да изгледате любимата му екранизация на негов роман - италианската версия на "Вечерята". Срещата ще се състои на 15 октомври от 18:00 ч.

Един от специалните гости тази година е и Дрор Мишани - писателят, който създаде майсторския трилър "Липсващото досие". В негово присъствие ще можете да гледате филма с участието на Венсан Касел и Ромен Гари. Срещата ще се състои на 19 октомври, зала 1, 18:00 ч. Отново на 19 октомври, от 20:45, е прожекцията на „Да се изгубиш нарочно: Филмът”, в присъствието на младото трио Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков. Редом с това готвим и гостуване на екипа на "най-нежния български филм" БЕЗКРАЙНАТА ГРАДИНА. Част от звездния екип ще се срещне със зрителите на 24 октомври, зала 1, 19:00 ч.

Програмата на CineLibri Пловдив включва и сензационната френско-канадска продукция „Ще се видим там горе", филма ЕВА на прочутия френски режисьор Беноа Жако, елегантната екранизация по Агата Кристи „Чудноватият дом", документалния филм „Лив Улман. Къшата на спомените", който възкресява сцени от снимките на най-големите шедьоври на Ингмар Бергман, кинематографичното бижу „Книжарницата” (12 международни награди и над 30 номинации!), дългоочакваната екранизация на романа „На плажа Чезъл“ със Сърша Ронан („Изкупление“, „Бруклин”) и Били Хауел („Дюнкерк“), която дава старт на фестивала в столицата, в присъствието на големия британски писател Иън Макюън. (Той ще бъде удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на Софийския университет и с награда „Синелибри” за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното.


Билетите вече са в продажба на касата на Lucky Дом на киното. Програмата на CineLibri в Пловдив, можете да видите тук: https://www.facebook.com/events/1588162177954500/

Допълнителна информация за филмите и екранизираните книги ще намерите на официалната интернет страница на фестивала www.cinеlibri.cоm

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!