Зелените в ЕП искат властите у нас да защитят журналистите

13:10, 08 окт 18 / Политика 25 1169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Групата на Зелените в Европейския парламент заяви, че е дълбоко потресена от убийството на българската телевизионна водеща Виктория Маринова.

В изявление на групата се посочва, че жертвата е съобщила за разследване на възможни злоупотреби със средства от ЕС. Отбелязва се, че това е "третият журналист в ЕС, убит в последната година". Името на Маринова се поставя до имената на загиналите заради работата си Дафне Галиция в Малта и Ян Куциак в Словакия.

"Тримата журналисти поставиха живота си в опасност, за да изобличат дълбоко вкоренена корупция на най-високите равнища. Извършителите на тези огромни престъпления трябва да бъдат изправени пред правосъдието. Българските власти трябва също да покажат решимост в защитата на журналистите, които са в основата на работещата демокрация, призоваваме за незабавно и независимо разследване. Поздравяваме безстрашието и единомислието на всички разследващи журналисти, които разкриват корупцията в ЕС, и ще продължим да подкрепяме и работим с международните организации, които защитават техните нужди", пише в изявлението, цитирано от БТА.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама