Започва мащабна реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“ в Сливен

18:30, 08 окт 18 25 1358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на 2019 година ще започне мащабна реконструкция на един от централните булеварди в Сливен – булевард „Хаджи Димитър“. Това съобщи кметът Стефан Радев по повод предстоящите планове на общината за подобряване на инфраструктурата в града. За ремонта са осигурени 1,7 млн. лева от Републиканския бюджет. 

За първи път в Сливен предвидените в проекта за реконструкция на булеварда пет кръстовища ще бъдат повдигнати, каза кметът Радев:

"Това е много по-добро като решение и естетически, и за градския комфорт, и за това да има друг облик и вид булевардът - да повдигнем целите кръстовища на няколко места".

Проектът предвижда развито велосипедно движение, паркинги за велосипеди, зелени площи, зарядна станция за електромобили и намаляване на скоростта по булеварда. Визията на булеварда ще бъде модернизирана с 5 повдигнати кръстовища, които ще улесняват движението и на пешеходците, и на велосипедистите, на хората в неравностойно положение и автомобилите. 

"Това все още не е окончателен проект. Още се работи по този проект, но смятаме да го качим на сайта на общината, така че гражданите, които имат предложения, въпроси, забележки, да могат да ги отправят."

Кметът Радев съобщи още, че ще се търси финансиране за цялостно преасфалтиране на булевард ''Стефан Стамболов''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама