Сидеров с писма до ДАНС и МВР, иска данни за разследването срещу Мажди Гандур

14:15, 08 окт 18 25 1348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изпрати писма до председателя на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешния министър Младен Маринов с настояване да му бъде предоставена информация по разследването срещу суданския гражданин Мажди Гандур.

Припомняме, че в петък вечерта съпругата на Сидеров - Деница, се оплака, че джипът ѝ е бил засечен от друг автомобил, а след като ударил страничното ѝ огледало, водачът на превозното средство я преследвал и обиждал. 

В писмата си Волен Сидеров настоява да получи информация какви данни имат институциите за начина, по който Мажди Гандур е получил право на постоянно пребиваване в страната и какви са икономическите, бизнес и военните му връзки с лица и организации от ислямския свят.

Сидеров иска да знае и дали вече е повдигнато обвинение срещу Гандур за "опит да причини телесни повреди и отнеме живота на съпругата му". 

В писмата си лидерът на "Атака" твърди, че е изпратил снимки от профила на мъжа във Facebook, на който той е тежко въоръжен и иска информация къде са правени и какви функции е изпълнявало лицето.

Заради инцидента Волен Сидеров вече поиска оставката на вътрешния министър и правото "Атака" да назначи нов на поста му. Поискана бе и оставката на председателя на ДАНС.

Очакваше се случилото се в петък вечер да е сред основните теми на коалиционния съвет, но той бе отложен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама