Google спира Google+

07:30, 09 окт 18 / Свят 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Google обяви, че закрива социалната си мрежа Google+, след като бъг разкри лични данни на повече от 500 000 акаунта.

Говорител на компанията заяви, че сериозните предизвикателства в създаването и успешното управление на Google+, така че да посреща очакванията на потребителите, както и ниският интерес, са причината да предприемат този ход.

От компанията са предпочели да не разкриват въпроса заради притеснение от регулаторни санкции, съобщи "Уол Стрийт Джърнъл", позовавайки се на вътрешни документи.

Според информацията, цитирана от Ройтерс, проблем със софтуера на социалната мрежа е предоставил на външни лица потенциален достъп до лични данни от профили на Google+ в периода между 2015 г. и март 2018 г. Проблемът е бил отстранен след вътрешно разследване, става ясно от документите.

Според Google засегнатата информация се ограничава до данни за потребителя като име, имейл, професия, пол и възраст. От компанията допълниха също, че не разполагат с доказателства за злоупотреба с данни.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е бил запознат с плана да не се информират потребителите, след като вътрешна комисия е взела решението, посочва още "Уол Стрийт Джърнъл".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама