Вдигат арабски завод край Шумен

13:00, 09 окт 18 25 2986 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България и Саудитска Арабия подписаха меморандум,  според който в следващите шест месеца трябва да се изготви бизнесплан и конкретни мерки за създаване на съвместна българо-саудитска държавна компания.  Един от конкретните проекти е изграждането на завод за фураж край Шумен. Документът бе подписан от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Халед ал Абуди, директор на саудитската компания за инвестиции в земеделието и животновъдството Salic.

Министърът на земеделието, храните и горите се срещна със саудитския си колега Абдулрахман ал Фадли. Той подчерта интереса към българското месо, най-вече агнешко. „В България имах възможността да опитам вашето агнешко и то е чудесно“, допълни саудитският министър. 

Министрите Порожанов и Ал Фадли откриха едно от най-големите изложения за храни и земеделски продукти в Саудитска Арабия - Saudi Agro food.  Порожанов бе специален гост на събитието, в което България участва за първи път. Страната ни се представя с щанд, разположен на площ от 90 кв. м, на който 9 български фирми предлагат млечни и месни продукти, минерални води, пакетиран ориз, козметични продукти от етерични масла, мед и консервирани зеленчуци.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама