Хиляди евакуирани след взрив в склад за боеприпаси в Украйна

11:42, 09 окт 18 / Свят 25 1258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 12 000 души бяха евакуирани, след като експлозия разтърси склад за боеприпаси в украинската Черниговска област, на около 170 км от столицата Киев, предаде БНР, цитирайки АФП.

Взривът край град Ичня, Северна Украйна, станал около 03,30 ч. днес сутринта и бил последван от пожар. Няма данни за загинали и ранени, съобщи генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Затворено за полети е въздушното пространство в радиус от 30 км от района на експлозията, спрян е и железопътният и автомобилният транспорт. Прекъснато е газоснабдяването и електроснабдяването в района, за да бъдат предотвратени инциденти.

В складовете за боеприпаси на територия около 700 хектара се съхранявали 88 000 тона боеприпаси, съобщи министерството на извънредните ситуации.

Президентът Петро Порошенко свика на съвещание шефовете на службите за сигурност и обеща на засегнатите жители цялата необходима помощ, съобщи негов говорител във Фейсбук.

Премиерът Володимир Гройсман отпътува към мястото на пожара, за да ръководи спешно заседание с представители на службите за извънредни ситуации.

Военната прокуратура започна разследване за възможна небрежност.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама