Цветанов пред "24 часа": Замълчете и пазете МВР и полицаите - ще си свършат работата

15:05, 09 окт 18 / Политика 25 1622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Има дни, в които се питам как тези хора, които изсипват тонове злъч срещу полицаи, следователи, прокурори и цялата правоохранителна система, ще погледнат моите бивши колеги в очите, когато те разкрият едно или друго престъпление.

Независимо дали става дума за инцидент на пътя с близък на политик или за неоправданата жестокост, с която бе отнет животът на млада жена.

Знам, че полицаите работят денонощно и слава богу, не им остава време да четат и чуват всички тези словесни упражнения на тема ред и сигурност в България. Иначе как си представяте, че ще си вършат своята работа, ако всеки ден са атакувани с обидни думи и партийни декларации.

Бил съм министър и знам темпото на работа в МВР. Сега съм политик и съм с ясното съзнание, че полицията, следователите, прокурорите ще останат и след партиите, които управляват и всички другите, които много искат да управляват, защото са необходими за нормалното функциониране на държавата, за сигурността и живота на всеки един българин.

Затова моля, замълчете и ще видите, че моите колеги ще си свършат работата. Професионалисти са не само за един или два мандата на една партия, а за цял живот."

Това е коментарът, който лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов направи по молба на "24 часа". Председателят на парламентарната комисия по Вътрешен ред и сигурност, говори за действията на силовото водемство по случая с убитата Виктория Маринова и инцидента със съпругата на Волен Сидеров Деница Гаджева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама