Франция помоли Google да премахне снимките на нейните затвори

15:55, 09 окт 18 / Свят 25 1067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция е помолила Google да премахне от интернет снимките на затвори, включително на този, от който тази година известен престъпник избяга с хеликоптер, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Министърката на правосъдието Никол Белубе заяви, че е написала писмо до Google с молба снимките на затвори да бъдат свалени, но от компанията не са предприели нищо. 

"Не е нормално снимки на сгради, свързани с нашата сигурност сгради като затворите, да се намират в интернет", каза Белубе в интервю за радио RTL.

"Писах на Google с молба да премахнат снимките, но до този момент още нищо не се е случило. Може би ще се наложи да поискам среща с хората, на които писах", посочи френската министърка.

Говорителка на Google каза в отговор, че приложения като "Google Maps" и "Google Earth" показват снимки, които са поместени във външни за търсачката източници.

"Предадохме на нашите доставчици списък с местоположения и ги помолихме възможно най-бързо да предприемат необходимите действия, за да бъде спазен законът", каза говорителката. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама