НС отхвърли дебат по законопроекта за личната помощ, поискан от БСП

11:25, 10 окт 18 / Политика 25 2210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът отхвърли предложението на депутатите от БСП в дневния ред да бъде включен дебат по първо четене на законопроекта за личната помощ. Социалистите настояха законът да бъде разгледан отделно от останалите два закона.

Депутатът Антон Кутев се обоснова: "Отказът от този закон сега ще показва отношението на Народното събрание и на мнозинството към този проблем". „Мнозинството се опитва да излъже хората с увреждания и накрая да не приема Закона за личната помощ“, заяви той.

Управляващите упрекнаха БСП, че предложението им не кореспондира с подписаното споразумение между правителството и протестиращите, в което са разписани конкретни ангажименти и срокове и законите да се гледат в пакет.

Зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова от ГЕРБ припомни, че протестиращите майки от инициативата „Системата ни убива“ участваха в подписването на план за действие с конкретни срокове, а именно тяхното настояване е Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ да се гледат в пакет. „Явно че няма никаква логика във вашето предложение. Вие търсите поредната пиар акция“, обърна се тя към опозицията.

В крайна сметка предложението на левицата не събра необходимите гласове и бе отхвърлено.

Управляващите трябва да приемат до средата на декември двата законопроекта – за личната помощ и за хората с увреждания.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама