Царският наследник Симеон-Хасан взе първо причастие

20:20, 10 окт 18 / Любопитно 25 2875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Н.Ц.В. Княз Симеон-Хасан прие първо причастие. Церемонията се състоя в руския православен храм "Възкресение Христово" в град Рабат.

Симеон-Хасан живее в столицата на Мароко заедно с родителите си - Калина - дъщерята на Симеон Сакскобургготски, и Китин Муньос. Момчето е родено в България и е кръстено от игумена на Рилския манастир в православния параклис на Двореца "Царска Бистрица". Посещава и българското училище в Рабат.

Детето носи името Симеон-Хасан в чест на августейшия си дядо и на покойния крал на Мароко Хасан ІІ, с чието семейство българският царски род поддържа близко приятелство от години. По случай раждането на сина си Калина и Китин изпратиха сребърни кръстчета на всички родени в същия ден бебета в България.

От миналата година Калина Сакскобургготска и Симеон-Хасан имат български паспорти. Те им бяха връчени лично от приемиера Бойко Борисов.

Симеон Сакскобургготски има още 10 внуци - Мафалда, Тасило, Белтран, Борис, София, Умберто, Тирсо, Лука, Олимпия, Мирко

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:06, 16 дек 21

На тяхно място не бих дошла в България Това не е народ ,нито общество,заслужаващо подобни жестове.Единственото,което може нашенецът е да охулва и тиражира обиди .Простотията е отчайваща.Мазохисти ли са тези хора?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама