Искат промяна в структурата на две слети болници в Пловдив

10:15, 11 окт 18 25 1724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова медицинска структура на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ ще гледат на заседанието си днес общинските съветници на Пловдив.

С решение на местния парламент МБАЛ „Свети Мина“ беше слята с болница „Свети Пантелеймон“. Новата структура разпределя отделенията в двете лечебни бази. Една част от отделенията остават в сградата на бул. "Никола Вапцаров", друга  - в бившата Първа градска болница на ул. "Иван Вазов". 

Персоналът на "Свети Мина" протестира няколко пъти срещу сливането на лечебните заведения. Общинският съвет на града сложи край на сагата с обединението, като преобразува болниците в нова окрупнена структура. 

От страна на кметския екип в Пловдив беше подчертано много пъти,  че вливането на двете лечебни заведения е единственият начин „Свети Мина“ да продължи да съществува.  

Общинският съвет ще разгледа и искане на община Пловдив да придобие безвъзмездно три имота на Гладно поле, собственост на Министерството на отбраната. Терените са с обща площ близо 17 декара, а управлението им е част интегрирания план на града и изграждането на Вторичен градски център в квартала.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама