Рафаел Надал се включи в разчистването в Майорка

12:50, 11 окт 18 / Свят 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният номер едно в тениса Рафаел Надал се включи самоотвержено в разчистването на родния си остров Майорка след потопа, който отне живота на девет души.

На острова кипи усилен труд, като се включиха стотици доброволци. Един от тях обаче направи впечатление на фоторепортерите, които разпознаха Надал.

Рафа работеше рамо до рамо с други доброволци по почистването на наводнен цех. Той без да се замисля обу високи ботуши и хвана лопатата, за да помогне на хората. Заедно с него бяха и други хора от щаба на академия "Рафа Надал", която е в Манакор, на 15 километра от Сант Лоренс де Кардасар.

Самият Надал пък не искал да си прави реклама с действията си, като помолил да не бъде сниман. Местни журналисти обаче държали да запечатат момента, като фотосите логично бързо набраха популярност и се споделят в социалните мрежи.

Освен че помага в разчистването, Рафаел Надал изрази готовност да приюти в академията си пострадали хора, които нямат подслон. 50 човека вече пренощуваха там и ще останат още няколко дни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама