Фекални води потекли от чешмите в развлекателен парк „Леденика”

15:15, 12 окт 18 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фекални води потекли преди няколко дни от чешмите в развлекателен парк „Леденика” във Врачанския балкан. Това се случило пред погледа на десетки туристи, които незабавно позвънили на зелен екотелефон, предаде bTV.

„Леденика” е най-посещаваната пещера у нас. Пет години след откриването на атракционите около и във пещерата,  туристите се увеличават, а заедно с тях и проблемите. Част от скъпото вътрешно  осветление вече е извън строя.

Счупени са и част от приказните фигури в парка, където пасат необезпокоявани и коне. Но най-сериозният проблем през последните дни се оказала водата, която потекла от чешмите в посетителския център. 
Елена Коцева, касиер и хигиенист: Водата беше толкова мръсна, че не ставаше дори за миене на помещенията, заяви Елена Коцева – касиер и хигиенист.

Водата беше със силно изразен кафяв цвят и с остър мирис на фекалии, обясни Момчил Пламенов – екскурзовод.

Взетите незабавно проби от РЗИ все още не са готови. „Всъщност имаше проблем с пречиствателната станция, той беше за около една седмица, отстранихме го, имаше проблем с една от помпите, по принцип ние сме пещерата, която предлагаме най-добрите условия”, каза Кирил Кирков – управител на ОП „Спорт и туризъм” – Враца.

От фирмата, стопанисваща парка, гарантират, че гафът няма да се повтори, но служителите в парка са категорични –  проблемите с водата през лятото и  при голям наплив са чести. Предстои здравните власти да вземат нови проби.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама