Иззеха 4000 литра дизелово гориво, продавано незаконно край Банкя

16:15, 12 окт 18 / Крими 25 779 Topnovini
1

Столични полицаи, съвместно със служители на столичната митница, иззеха 4000 литра дизелово гориво, предлагано за продажба незаконно, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 10 октомври, при полицейска операция по противодействие на престъпления с акцизни стоки, служители от отдел "Икономическа полиция" при СДВР установили, че в землището на Банкя се предлага дизелово гориво без платен акциз.

В хода на проверката било изяснено, че горивото се предлагало за продажба от стационарна цистерна с монтиран пистолет за зареждане и поставен брояч, без регистрационни табели и двигател. Непосредствено да нея било паркирано и товарно моторно превозно средство. В цистерната имало 3000 литра течност с характерната за дизелово гориво миризма, а в пластмасов съд в товарната част на автомобила - още 1 000 литра от същата течност.

Със съдействие на служители от столичната митница горивото е иззето и транспортирано до данъчен склад. Преустановено е разпространението на дизеловото гориво без платен акциз. Работа по случая продължава.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани