Борисов нареди да спрат проектите с европейско финансиране на "Джи Пи Груп"

16:35, 12 окт 18 / Политика 25 1891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов нареди „Джи Пи Груп” да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране. Той е разпоредил  на председателя на УС на АПИ Светослав Глосов да намери законови механизми за това.

Докато строителният консорциум изясни правотата си, те няма да могат да участват в конкурси, заяви Борисов.

Новината беше съобщена от премиера по време на посещение в Мулдавския манастир край Асеновград. Правителството отпуска допълнителни пари за  неговото възстановяване, след като част от него изгоря при пожар.

„Не мога да допусна,  при толкова усилия, които полагаме и единствените ми претенции към сторителните кампании са били качество и срок да се спазва. Никакви други и затова съм възложил на Глосов, спазвайки  закона, да намери форми още днес „Джи Пи Груп” да  бъдат извадени от поректите с европейско или държавно финансиране. Има фирми за надзор, има компетентни органи, които получават заплата за това и са го проспали. Прокуратурата да ги обвини и вкара в затвора. Аз не съм разследващ орган, моята политическа воля стига до там всеки, който е заподозрян и тече разсредване, да го извадя от конкурсите и да си докаже правотата, ако е такъв”, заяви Борисов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама