Голямо количество канабис и незаконни оръжия са иззети при спецоперация в Дупница

12:11, 13 окт 18 25 1876 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямо количество канабис, незаконно оръжие, боеприпаси и взривни вещества са иззети при спецоперация на криминалисти от РУ- Дупница.

Задържан е 48-годишен жител на с. Джерман

Процесуално-следствените действия са осъществени след период на наблюдение на нива с канабис в землището на с. Джерман и имот, собственост на 48-годишен местен жител. В хода на предприетото претърсване, в новостроящата му къща в селото, криминалистите установили етаж, оборудван с въздухопроводи и лампи за отглеждане и сушене на канабис. В лекия  автомобил, собственост на мъжа, са иззети  найлонов плик с над два килограма канабис и две ловни пушки, а от наблюдаваната нива  - 20 растения канабис, достигнали височина около 1.80 м, от които зелената листна маса е 27.805 килограма. Общото количество на открития канабис е 42.25 килограма. Видът му е установен с полеви наркотест.

В хода на операцията криминалистите открили и специално изградени тайници, вкопани в земята, в които били укрити: два малокалибрени пистолета със заличени номера и 68 патрона за тях; две тротилови пресовки /по 400 г/; 21 капсулдетонатора. За обезвреждането им е оказано съдействие от екип на СОБТ.

48-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, уведомен е прокурор. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама