Каракачанов: Привърженик съм при доказани зверски престъпления да има смъртни наказания

09:35, 15 окт 18 / Политика 25 1526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Продължавам да съм привърженик при такива доказани зверски престъпления да има смъртни наказания. Не вярвам, че един изнасилвач ще се поправи в затвора", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова телевизия. Така той коментира промени в Наказателния кодекс по повод убийството в Русе.

Той посочи, че обществото не би приело смътно наказание, но при тежки престъпления - трябва да има доживотна присъда без право на замяна. Министърът акцентира, че практиката показва, че извършителите не се превъзпитават. 

Съкратено съдебно следствие да не се допуска при умишлено причиняване на смърт, тежка телесна повреда или когато извършителят е бил пиян. Връщането на този текст в Наказателно-процесуалния кодекс предлагат отново „Обединените патриоти”.

Ако задържаният за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров бъде осъден по тази процедура след като признае вината си, това означава, че той може да получи присъда от 30 години и след 15 -20 години да поиска помилване. Според Каракачанов тази възможност е много реална.

"Няма никакво основание Младен Маринов да подаде оставка като министър заради случая със съпругата на Волен Сидеров. Полицията си е свършила работата", заяви министърът на отбраната. 

Преди седмица Сидеров поиска оставката на вътрешният министър Младен Маринов, а управлението на МВР да бъде дадено на "Атака". Съпругата му Деница беше замесена в пътен инцидент със суданец в центъра на София. След като двете коли ударили страничните си огледала, мъжът настигнал съпругата на Сидеров, започнал да я обижда и налетял на бой. Според Сидеров полицията не си е свършила работата.

"Оценявам работата на вътрешния министър не по пътно произшествие, а по обществени проблеми - какъвто беше случаят с убийството в Русе. За конкретния случай в Русе, Младен Маринов може само да бъде поздравен", допълни Каракачанов.

Каракачанов посочи, че се обсъждат поне 4-5 имена за главен секретар.

Министърът съобщи, че отново няма да има коалиционен съвет, заради ангажименти на колегите му. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама