Настояват Община Пловдив да регулира светофарите на основни кръстовища

12:30, 15 окт 18 25 1020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив да предприеме незабавни мерки за правилното регулиране на светофарните уредби на основните кръстовища, което не изисква средства, а само добра организация, контрол и експертност. 

Затова настоява председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева в питане до кмета, внесено на сесията миналата седмица.

Според нея трафикът в Пловдив става все по-труден, в пиковите часове се превръща в ежедневен кошмар за хиляди шофьори и пътници, а гражданите губят време и търпят излишни разходи.

„Създава се впечатление, че „умните“ светофари усложняват движението, вместо да го улеснят, и не се пренастройват автоматично спрямо натоварването, когато се получава задръстване“, коментира Каназирева. 

Каназирева дава редица примери - особено затруднено е преминаването на автомобили по бул. „Руски“ и ул. „Гладстон“, по бул. „Васил Априлов“, „Христо Ботев“, „Цар Борис Трети Обединител“. Няма светофар, на който в пиковите часове да не се чака на дълга опашка. Всеобщото мнение е, че системата за управление на трафика не работи.

„Целта на всеки инфраструктурен проект е да бъдат създадени условия за удобно, бързо и безопасно движение. В Пловдив за асфалт и „умни“ светофари са похарчени милиони левове, но няма подобрение в трафика. Напротив, той става все по-тежък. Ясно е, че никой не носи отговорност нито за неудачни експерименти на гърба на пловдивчани, нито за похарчените милиони“, коментира Каназирева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама