Българи грабнаха първото място на “Фестивал на светлините” в Берлин

14:20, 15 окт 18 / Любопитно 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българското студио за 3D мапинг MP-Studio спечели първото място в специална категория “Нека създадем по-добро бъдеще” на един от най-големите фестивали за светлинно изкуство в света - Festival of Lights в Берлин.

 ъстезанието се проведе на емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула в града. Българското шоу се класира за финал сред още 18 продукции от 7 държави, а след вот на публиката стана ясен и финалистът – създаденият от родните артисти спектакъл, носещ заглавието “Потокът” (The Flow).

В дните между 5 и 14 октомври българите преобразиха с впечатляващи 3D мапинг проекции още две от най-известните сгради в германската столица – Бранденбургската врата и Германския исторически музей. Шоуто, което промени облика на Бранденбургската врата, превърна красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета бе посветено на многоликостта Берлин.

Българите създадоха и специална продукция, по случай седемдесетата годишнина от създаването на Израел. Светлинният спектакъл се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова сграда в Берлин - Германския исторически музей и разкри пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.

„Фестивалът на светлините“ в Берлин, е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се провежда през октомври, като за 14-та поредна година превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.

Това е втората награда, която MP-Studio печели за свое произведение, красящо берлинската телевизионна кула – през 2016 г. те отново получават отличие за своето 3D мапинг шоу, проектирано на нея. Освен това, те са и първият победител в историята на фестивала, извоювайки си първото място за преобразяването на Бранденбургската врата година по-рано – през 2015 г. С тази, наградите, които българските артисти печелят по време на фестивала стават три.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама