В МБАЛ-Добрич търсят 60 медицински сестри и специалисти за всички отделения

15:30, 16 окт 18 25 2008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич има свободни места за 60 медицински сестри, търсят се специалисти за всички отделения, като само за вътрешните три отделения са необходими минимум по пет специалисти. Това заяви на пресконференция д-р Бисер Ботев, зам. директор по медицинската дейност в болницата, предаде „Фокус”.

На заключителна пресконференция бяха представени резултатите от приключен проект, насочен към въвеждане на комплексна програма за благосъстояние на работното място. Целта е осигуряване на добри и безопасни условия на труд. Въведена е в болницата иновативна информационна система, свързана с клинична лаборатория, микробиология и патоанатомия. Създаден е онлайн модул за управление на човешките ресурси.

В продължение на 12 месеца е осигурен безплатен транспорт до работното място за петима специалисти от Варна. Осигурено е работно облекло и лични предпазни средства за всички работещи в болницата. Подменена е част от дограмата в лечебното заведение, доизградена е пожароизвестителната система. Приключено е обучение на персонал по безопасни условия на труд.

Към момента болницата е в стабилно финансово състояние, няма задължения към доставчици, редовно се изплащат заплати, каза д-р Бисер Ботев. По думите му до 200 000 лв. ще струва тръбата за повредения скенер. Приключена е обществена поръчка, до дни ще бъде сключен договор за осигуряването на тръбата и тогава ще стане ясна окончателната сума, която се осигурява от собствен ресурс. Общата стойност на приключения проект е 246 555 лв., собственият принос е 49 311 лв., безвъзмездната финансова помощ е в размер на 197 244 лв., от Европейския социален фонд – 167 657 лв. МБАЛ – Добрич е готова за есенно-зимния сезон, допълни д-р Ботев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама