Резиденцията на саудитския консул в Истанбул също ще бъде претърсена

15:44, 16 окт 18 / Свят 25 1192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще бъде претърсена и къщата на саудитския консул и превозни средства на дипломатическата мисия във връзка с изчезването на саудитския журналист Джемал Хашоги, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

От вчера турските власти, които първи съобщиха хипотезата за смъртта на Хашоги, претърсват консулството. Турският президент Реджеб Ердоган обяви, че определени места в сградата са били пребоядисани, за да се покрият доказателства.

Според американски медии Саудитска Арабия ще признае за убийството на журналиста-дисидент. До момента Рияд твърди, че Хашоги е напуснал сградата. Новата версия ще бъде, че той е загинал при разпит, излязъл извън контрол, а първоначалната цел е била да бъде екстрадиран обратно в родината си, твърдят Си Ен Ен и други медии.

В Рияд американският държавен секретар Майк Помпео имаше кратка среща с Крал Салман, след която му благодари за помощта на Саудитска Арабия в разследването. Помпео разговаря днес с престолонаследника Мохамед Бин Салман, който беше чест обект на критики от страна на Хашоги.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама